23 december - Melbourne

Här kommer det längsta blogginlägget som någonsin har skrivits. Mycket har hänt sedan jag skrev senast och här kommer en lååång bildsammanfattning.Ellen, Linda och jag har varit och ätit julbord på IKEA på deras årliga julbordsittning! Svensk live julmusik och julmat. Ellen sa att hon aldrig känt sig så lycklig i sitt liv, haha. Vad jag däremot inte har fått denna julen alls är min absoluta favorit på julbordet: Prinskorv. Men jag överlever.
De fantastiska tjejerna från rum 201 och jag var ute och åt på TGI Friday.


Norsksvenska Nathalie, brittiska Nicole, kanadensiska Natasha och jag. Nu har Nicole och Tash lämnat Melbourne och jag har flyttat ut ur 201 och vill tacka er för en fin tid och tack för alla sena kvällssnack på golvet i rummet. <3 Tack för att ni fick 201 som att kännas lite som ett hem.

Melbourne. <3

 

Vid vår närmsta strand kommer pingvinerna ut vid solnedgången. Man känner sig oallmänbildad när man inte visste att det fanns pingviner någon annanstans än på antarktis. Hur många visste att det lever pingviner i Australien i 40 plusgrader? Nu vet ni!


Har fått spendera en massa kvalitetstid med världens bästa Frida innan hon lämnade Melbs. På lucia tog vi oss en 15km (tur och retur) lång promenad till Brighton Beach.Den kvällen åkte vi till svenska kyrkan för att se det svenska luciatåget. Helt fantastiskt vackert! Lucia är min favorithögtid på året.

 
Några dagar senare hade Sofia sin Goodbye BBQ eftersom att det är dags för henne att åka hem till Sverige och Stockholm igen efter ett år i Australien. Ytterligare ett av alla hejdån man kommer att få göra under tiden här. Vi kommer att sakna dig, Sofia!Scandinavian Christmas Concert i Svenska kyrkan. Ja, nu har det blivit en jättemassa svenska grejer här på sistone, haha.

Frida och jag drog på matmarknad
Och gissa vem som vågade köpa och käka en sea food dish med musslor och räkor? Japp, I did it. Och smakade och åt alltihop! Räkorna var kalasgoda och nu har jag smakat på musslor och insett att jag antagligen aldrig kommer att längta efter det, haha.


Den här potatisgrejen däremot är helt i min smak!


Kvällspromenad i parken


En dag när det var närmare 40 grader ute promenerade Frida och jag i vår botaniska trädgård. Det var så varmt att när det blåste kändes det som att någon riktade en megastor hårfön rakt i ansiktet på dig. Vinden nästan brände. Vi slutade upp på gräset, hon i solen och jag i skuggan. Jag kan inte ta hur mycket sol som helst. Jag trodde att mitt blod skulle börja koka.
Otroligt vacker trädgård
Man försökte få till någon slags julkänsla mitt i högsommaren men kan säga att jag inte fick någon alls i år, inte ens med julmusik på högsta volym. Inte när jag håller på att smälta bort.


När Sofia lämnade Melbourne och sina fina lägenhet mitt i stan kom jag på att där bor ju mina kompisar kvar så jag lämnade mitt hostel Discovery som varit mitt hem i två månader och flyttade in med Tove, Minna, Danni och Emma på 21:a våningen i en av skyskraporna mitt i stan.

Här bor jag nu!
Från vår balkong


Nu har jag ställt in min ryggsäck som har varit mitt hem i fyra månader längst in i garderopen för att tag. Det är skönt att slippa leva i en ryggsäck för ett tag faktiskt.


Det är skönt att få hänga upp på galgar istället för att packa in och ur dessa varje dag.


Framförallt är det skönt att få TVÄTTA KLÄDER GRATIS. Jag har tvättat mina kläder för hand i handfatet i fyra månader. Saker man tar för givet hemma är inget en kan ta för givet när man är på resande fot. Tvättmaskin som inte kostar pengar för varje tvätt, ett kylskåp där ingen tar din mat eller knär sina saker på dina och mosar allt, kunna lämna värdesaker oinlåsta osvosv. Samma dag som jag flyttade ut från Discovery och in i lägenheten tvättade jag ALLT JAG ÄGER.


Det torkade fint här

Poolen i vår byggnad


Gymmet. Skönt, för det är vissa dagar alldeles för varmt att springa utomhus.

Minna och Danni - bästa lägenheten!
IKEA visit för att köpa glögg och annan diverse julföda vi kunde tänkas behöva inför julen


Pepparkaksdeg exempelvis! När vi gick och kollade bland möblerna kläckte jag ur mig till Emma att de hade pepparkaksdeg nere vid IKEA food varpå Emma började gråta av lycka på riktigt, hahah. Vi hann bara komma utanför byggnaden innan den frusna degen skulle smakas på. Sedan planerade Emma att baka pepparkakor men degen var slut dagen efter, haha.


Frida var tyvärr bara i Australien på ett turistvisum för att vara på semester och resa och jag fick lyckan att resa ostkusten samtidigt som henne och spendera ca två veckor i Melbourne med henne men så kom dagen då hon skulle åka hem till Sverige igen. Det tråkigaste hejdået so far för mig för jag hade gärna velat att hon stannat här med mig, men det är som det är. Dagen innan hon skulle flyga hem hade hon och jag en hejdåmiddag. Vi åt dumplings för att vi pratat om det innan och velat testa. Jag testade det när jag var i Kina och tyckte inte så mycket om det där, men nu har jag ändrat mig och tyckte visst att det var gott!


En sista promenad i stan den kvällen.


Och sedan kom kvällen. Flera långa kramar och några tårar inne på busscentralen som skulle ta henne till flygplatsen. Det var inget förväl dock, det var På återseende för vi ses igen, min kära. Tusen tack för månaderna jag fick med dig här i Australien. Vi ses igen, antingen här eller hemma i Sverige. Och du kan lita på att jag kommer och dansar på logen i Småland!


Jag saknar dig <3

Det fina med att bo med sina bästa vänner är alla spontana vinkvällar som kan hända innan man vet ordet av
 
Eller när detta händer. Vi råkar bo ihop med en konstnär och en kväll satt hon och målade, sjöng och drack rödvin medan vi andra låg i sängen och tittade och lyssnade. Det är som barndomans sleep overs varje kväll. Vi kunde inte haft det bättre. Ni får det verkligen att kännas som att man kommer hem.
 
Dessutom har jag börjat jobba. Det stora flödiga casinot här i stan har ett five star hotel vars rum jag städar. Ett av rummen kostar 4400:- per natt. Sjukt hotell. Inte det roligaste jag gjort, men den betalar hyran. Så nu när jag har en lägenhet som jag själv betalar hyran för, betalar min egna mobilräkning, min egna mat med min egna lön så känns det faktiskt som att jag har flyttat hemifrån nu. Nu backpackar jag inte längre, nu har jag faktiskt flyttat till Australien. Och jag är så lycklig här!
Kommentera inlägget här: