12 oktober - Surfers Paradise

Jag lämnade Brisbane i morse. Jag är en av dem som älskar Brisbane. Jag kan tänka mig att bosätta mig där ifall jag får panik på Sydney senare. 1,5h bussresa har tagit mig till Surfers Paradise. Jag har varit ute och kikat lite på staden idag men tycker inte att det är speciellt imponerande. Men så är det ju ett ställe för enbart fest också.
 
Mitt lokalsinne sattes på prov idag och misslyckades också totalt. Jag gick rätt in i staden bland skyskraporna för att kika in stället, sedan ville jag inte ta exakt samma gata tillbaka så jag gick till gatan bredvid som gick parallellt med gatan jag just gått på och tog den tillbaka istället. Jag var tvärsäker på att den skulle leda mig tillbaka till mitt hostel eftersom att de skulle gå parallellt med varandra, men när jag tyckte att det började kännas konstigt tog jag upp Google Maps för att se vart jag var, och hade tydligen gått EN HALVTIMMA I HELT FEL RIKTNING. Alltså jag fattar fortfrande inte alls hur det kunde hända, min plan var ju idiotsäker? Jag fattar inte alls, hur kan en parallell gata gå åt fel håll? Då hade jag dessutom varit och handlat inför min vistelse här och hade en jättetung bärkasse med mig, så jag var väldigt, väldigt irriterad. När jag till slut kom tillbaka hade dessutom mitt mjölkpaket gått sönder på vägen så det var mjölk överallt. Jag hade ju inte direkt ett mjölkpaket på lager så jag fick rota i soporna och hittade till slut en gammal vattenflaska som jag fick hälla över mjölken i (efter att ha diskat den noga då så klart). Ja, det är såna snuskiga backpacker-lösningar man får ta till med ibland. Det är tur att en inte är äckelmagad.
 
Jag hade köpt biff och skulle ikväll äta den till middag tillsammans med majskolv och stekt lök och paprika, men så upptäckte jag att hostelets wifi är helt grymt bra, och inget dämpar hungern så mycket som ett bra wifi när man ligger en vecka efter med bloggandet, haha. Så jag hann inte göra middag innan de stängde och låste köket. Så det fick bli middag ute på kvällen trots allt.
 
 
Kommentera inlägget här: