8-9 Juni - Roadtrip från Darwin till Alice Springs

I onsdags lämnade jag Darwin. Sex på morgonen började vår resa ner till Alice Springs med en minibuss. Vi var tio pers från Sverige, England, Holland, Australien, Italien, Tyskland och Frankrike tillsammans med vår Aussieguide Dale. 1500 km väntade oss under de två dagar det skulle ta att komma ner till öknen i centrala Australien.


För er som sett Crocodile Dundee, här är en hälsning från mig och buffalon från filmen ;)
Vi gjorde några få stopp på vägen. 150 mil känns i rumpan. Vårt första lilla korta stopp var med buffalon, och vårt andra stopp kom att bli en härlig hike i bergen för att komma till Edith Falls där vi badade och simmade i vattenfall. Det var min första gång badandes i ett vattenfall tror jag.Nästa stopp med bad i varma källor inne i skogen/djungeln. 38 grader i vattnet, året runt. Fantastisk upplevelse!
Här stannade vi över natten. Daly Waters. Vilket ställe, haha. Om jag har varit på små ställen förut så har jag inte vetat hur ett riktigt litet ställe ser ut. Så här ser det ut.

Vad som finns i Daly Waters:
- En pub.
- Ett motel.
- Bensinstationen på bilden ovan.
- Öken att parkera din husvagn på.

End of list.

Vi kom dit och checkade in på deras motel och käkade mat på puben och drack happy hour-drinkar. På det här stället bor endast de som äger och jobbar på puben. Alla andra som var där är folk som reser runt. Det finns inga bostadshus. Finns ingen polisstation, inget sjukhus, ingen brandstation, inga affärer. Ingenting annat än den här puben. Jag frågade Dale ifall det inte var lite osäkert att inte ha poliser i närheten (jag vet ju att närmsta samhälle är måååånga mil bort) utifall att vi skulle ha ett slagsmål eller något. Han svarar: "Detta är det säkraste stället du någonsin varit på." Och så var det nog. Här fanns bara glada pensionärer som reser Australien runt i sina husvagnar.
Det glada gänget som bara var så himla härliga!

En massa dans framför scenen av de äldre när de druckit sina glas vin. Vi ungdomar satt och kollade och hade gärna dansat vi också, men vi insåg att vi inte hade en aning om hur man dansar pardans som de andra dansade. Vi hade kunnat dansa ändå, det är inte det, men vi satt istället och pratade om att när de här äldre människorna var i vår ålder så dansade de pardans med varandra. Vi själva har ju inte en susning om hur pardans går till. Och vi funderade på hur det kommer se ut om 50 år, när vi som är i 20+ skall gå ut och svinga våra lurviga - hur kommer dansen se ut? Fist pump?

Sen sov vi över på motellet. Jag sov i samma rum som en tysk tjej som skrek i sömnen hela natten. Och en italiensk tjej vars alarm kunde väcka döda TIMMAR innan vi ens behövde vakna. I en säng som gnisslade och lät för varje andetag man tog. Men en skall inte klaga! Vi gick upp kl fyra på morgonen för klockan fem fortsatte vi vår resa neråt landet.


Nästa dag tog Dale oss till kända Devil's Marbles.


När man ger Dale sin kamera...
Det ser ut som att detta inte skall kunna gå.


Next stop: Aileron för att kolla på aboriginal statuesHär kommer en mening som jag aldrig trodde att jag skulle få säga och inte ljuga: Jag har sett en gris ge en känguru oralsex. Jag fick det inte på bild, men det var precis vad som hände. Lite så där passionerat med njutning och juckning.

Dale var så himla rolig och i bussen, där det egentligen är lag på att vi skall ha säkerhetsbälte på oss, satte han i gång en massa lekar och grejer. Vi fick en whiteboardpenna som vi målade på fönstrena med. Målade bilder så att de andra fick gissa vilken film vi målade. Fullt med bildrebusar i hela bussen, haha. Sen körde vi Dales egna Trivia - frågesport on lite allt möjligt med inslag av lite olika utmaningar. Vi alla slogs om varandras skor så skorna flög över hela bussen när vi förtsökte samla ihop tillräckligt med skosnören att knyta ihop till en utmaning. En från varje lag fick gå fram till Dale längst fram och sjunga sin nationalsång i mikrofonen och sen fick vi uppgift att skriva en egen låt om vår roadtrip som vi sedan framförde i bussen, med extrapoäng för danssteg osv, haha. Vi skrev en halvkass låt till melodin från Taylor Swifts låt Trouble. We knew Dale was trouble when he walked in osv. Sjukt kul!

Efter tolv timmars resa denna dag och tolv timmar dagen innan kommer vi till slut äntligen fram till ALICE SPRINGS
Pappsen:

Shit vilken lust man har att gå fram och putta på stenarna. Ser ju ut som att det vore lätt att välta någon av dem.

Svar: Verkligen. Ser jättekonstigt ut. Men alla är fästa i botten i stenen/berget under. De har blivit formade så här under flera miljoner år.
Isabelle Hagberg

Kommentera inlägget här: