17-18 februari - Great Ocean Road

Här om veckan bokade jag en två dagarstur längst med Great Ocean Road som går längst med den södra kusten. Det är något jag anser att man inte missar när man är här nere i söder. Det sägs att man bör hyra en bil med kompisar och göra det, men jag ville träffa nya människor och kände inte för allt det dör böket med bilhyrning, försäkring, köra vilse och ja, you name it. Vad jag inte heller var sugen på var en sån där stor busstour med någon turistguide och en stor opersonlig grupp. Jag googlade och gjorde lite research för att se om det fanns något mellanting mellan att åka själv och åka på en stor busstur. Då hittade jag en tur som två melbournekillar anordnande med två minibussar och tog med ungdomar ut, utan det där "till höger ser vi...". Det var precis vad jag letat efter! Det var som att åka med nya vänner, men någon visste vart vi skulle, någon visste vägen, någon ordnade med all hyrning och med campingplats och med mat och bensin. De var så himla härliga och vi var verkligen ett gäng kompisar bara som spelade fotboll på stranden, drack öl i bilen och stannade så länge vi ville på alla ställen, matade fåglar, kollade på vilda koalor och sedan bodde i den mysigaste teepeen jag sett (indiantält typ) med öppen eld och gitarr och sång på kvällen, grillade känguru och surfade. TeePeeTours med Andrew och Adam heter turen ifall någon är sugen på att göra samma!
 
Jag fick surfa för första gången i Australien. Jag har inte känt mig så sugen innan men ändå känt att jag har velat göra det någon gång. Först var jag jätteskeptisk för att det var väldigt blåsigt när vi var ute och det var riktigt rough ute på havet och jag tänkte att jag skulle frysa ihjäl och sen tvingas gå saltig av saltvatten resten av resan, men jag fick käftsmälla till mig själv och inte hålla på och vara sån tråkmåns och så gav jag mig ut på en bräda på de sjuka vågorna. Jag är ganska säker på att jag fick känna känslan hur det känns att drunkna i en tsunami. Men SÅ KUL DET VAR! Åh, det var så himla roligt! Det är synd att det inte finns någon surfstrand här i Melbourne för så hade jag nog fortsatt här hemma och övat. Jag hade så himla roligt och var helt slut efteråt. Det är svårare än man tror, men jag kom ändå upp och stod på brädan några gånger, haha. Jag hoppas verkligen att jag kommer få chansen att surfa i Australien igen! Egentligen är det ju i detta land man bör välja att verkligen lära sig, men nu har jag ju valt att bo i den enda staden där man inte kan surfa, haha. Men nu har jag surfat längst med Great Ocean Road iallafall.

Vi spelade fotboll på stranden, kikade på utsikten, såg en och annan turistgrej, grillade känguru på kvällen och satt och drack och spelade gitarr och sjöng på kvällen runt öppen eld inne i vårt indiantält. Vissa sov på tältsängar, andra rätt på golvet. På morgonen var vi bara några få vakna när en vild koala gick förbi vårt tält. När jag vaknade upp i tältet på morgonen påmindes jag om hur mycket jag faktiskt älskar att campa. Jag älskar att vakna upp i ett tält och gå ut i morgondaggen och andas frisk luft medan jag kikar ut över öppna fält och djur. För första gången på länge fick jag se stjärnorna också som jag inte får se hemma mitt i storstan och slapp vakna av att de brötar förskräckligt utanför fönstret där de bygger en helt ny skyskrapa eller vad de gör. Det är ALDRIG tyst hemma i stan. Och det var så svalt och friskt ute på campingen. Inte en grävmaskin, spårvagn eller rödljus i sikte. Så skönt att få komma ut från stan lite.

Här kommer ett gäng bilder:

Grillning känguruburgare. Jag råkade ta vanlig burgare dock och missade kängurun.


Andrew och frukosten


Glatt gäng efter en och annan öl kvällen innan och en natt på golvet


Adam och Andrews hund. Snällare hund har jag aldrig mött och så fin!


GrottlivEn sista måltid innan avfärd hem mot Melbs igen
Kommentera inlägget här: