27 februari - Mitt nya Au Pair Room

Jag kollar runt lite på mitt Au Pair Room, som ser mycket mer annorlunda ut än vad det gjorde när jag skrev min ansökan. Nu ser det ut som det kommer det kommer att se ut under hela mitt år i USA. På många utav punkterna står det än så länge bara "denna informationen kommer när du har matchat med en värdfamilj". Men det finns massa bra information här!
På en sida finns det massa videos med en kvinna som berättar allting man behöver veta innan sin avresa. Hon påminner om massa saker som att man skall komma i tid till flygplatsen eftersom att köerna kan vara långa, och att man skall söka till visum så fort man kan efter att man har matchat med sin värdfamilj eftersom att tiden för att få sitt visum kan vara lång. Hon berättar också var de tycker att man skall packa och inte packa, "tänk på att du kommer att shoppa i USA", haha. Hon berättar också att man skall tänka på att det är billigare att checka in två väskor än vad det är att checka in en överviktig väska osvosv. Det känns som att hon nämner i princip allting man behöver tänka på så så jag tror att lyder jag bara vad hon säger och det som står så kommer jag inte att glömma någonting. Feels good.

26 februari - Submittat

 
Uhuhuhu, hihih. Inskickat och klart.
 
Malin från STS ringde mig nyss för att vi skulle gå igenom mitt Au Pair Room tillsammans. Man får inte submitta förrän man gått igenom det tillsammans med STS (om man nu åker med dem, haha). Jag tänkte att det skulle bli en timmes samtal typ, och att vi skulle gå igenom aaaallting verkligen, men så var det inte. Malin ringde och så kollade hon så att mina referenser som jag lämnat in till min intervjuare på papper stämde överens med det jag hade skrivit på Au Pair Room, och det gjorde det. Sen kollade hon så att min personreferens stämde överens med det jag hade skrivit på Au Pair Room, och det gjorde det. Och då var det klart, haha. Hon sa att innan jag submittar så såg hon texten väldigt litet och sa att jag skulle submitta och efter det skulle hon se texten större och skulle då gå in och ändra eventuella stavfel och gramatikfel. Det känns bra, att hon kollar igenom det och ändrar, för jag litar inte helt på att min pappa har sett fel. Jag har inte heller visat allting för pappa för han tröttnade ganska tidigt på detta eftersom att det är så himla mycket att skriva, haha.
 
Au Pair Care (den amerikanska organisationen som STS samarbetar med och som man liksom blir överlämnad till) vill ha ca 10 dagar på sig att gå igenom min ansökan och sen höra av sig om det skulle vara något galet. Annars bör min ansökan vara synlig för värdfamiljer om 10 dagar och jag börjar min matchningsprocess. Är galet nervös. :( Vill inte detta, vill bara ha min familj nu. :(

24 februari - Au Pair Room

ÄNTLIGEN. Åh, det har tagit helt galet lång tid. Det är så sjuuukt mycket som skall skrivas i. Jag tror jag har skrivit om mina intressen typ fem gånger eller något. Jag tänker på engelska efter detta. Nu vill jag bara submitta det och ha det klart. STS ringer mig imorgon och så gör vi det tillsammans.
 
Snart får jag ändra kategorin på mina inlägg till Matchningsprocessen. ;)