29 mars

Nu när vi går i födelsedagsanda, kan vi bara ta ett litet moment till att minnas den här tårtan jag fick av hotellet vi bodde på i Beijing, Kina förra året på min födelsedag som det stod HAPPY BRIIHRAY på? Haha!

27 mars - Min 23:e födelsedag

Jag brukar inte göra en stor grej av att det är min födelsedag och i Sverige brukar jag inte säga det till någon alls utan de som kommer ihåg, de kommer ihåg och annars är det bara skönt att slippa uppmärksamheten kan jag känna (snacka om att inte vara barn längre). Men för att mina senaste tre födelsedagar har varit så himla bra så kände jag själv att jag ville följa samma spår och tänkte att jag bara får en enda födelsdag i Australien med de jag bor med och kände att jag lika väl kunde berätta det för dem. Så jag frågade ifall alla var lediga på kvällen och undrade ifall de skulle vilja gå ut och äta på kvällen på något litet mysigt hak alternativt bara sitta ner och äta middag tillsammans hemma som en familj, och idén verkade gå hem hos alla men skulle komma att sluta annorlunda än vad jag hade föreställt mig.

Tove och jag gick upp hyfsat tidigt för att vi två skulle åka på zoo tillsammans med Toves mamma som är här på besök från Sverige tillsammans med sin väninna och med oss skulle också Toves kollega Nav. Det var bara Tove och jag vakna/hemma på morgonen och jag uppvaktedes med den här vackra frukosten från min fantastiska lilla Tove-Li. Halloncheesecake med varma hallon och chokladhjärtan. Så fint! Sen åt hon och jag left over curryröra på bröd och fixade oss och stack till tågstationen och mötte upp vår liga.


Nav, Tove, Toves mamma Titti och vänninan Carina. Toves number one grej att få göra i Australien har alltid varit att få klappa en wombat (ett aussiedjur som lever här, mitt favoritaussiedjur också!) och hon har pratat om det sedan första dagen jag träffade henne, därför hängde jag med på en visit till ett zoo som låg en bit bort från oss. Det var tydligen bara här man kunde boka att få sitta ner och klappa och leka med wombaten. Jag valde naturligtvis att inte klappa djuren men hängde ändå med för Toves skull för att vi pratat om det så länge. Vi tog tåget till Nav och från honom tog vi bilen resten. Det var en bit utanför stan ändå.

Det fanns bara australiensiska djur på zoot. Medan Tove klappade en wombat så gick vi andra på bird show där flera av Australiens vackra fåglar flög omkring. Fågellivet är också en av mina favoritgrejer med Australien. Färgglada papegojor, skitstora rovfåglar och kakaduor och de är så fina.

Efter en dag på zoot så körde Nav oss hem hela vägen. När vi kom hem gick Tove och jag in genom dörren och möttes av Minna och Noel och hela taket fyllt med ballonger och the Happy Birthday song i högtalarna. Så sneaky är de som alla tre planerat en överraskning åt mig utan att jag har misstänkt ett jota! Jag hade googlat på lite restauranger som vi kanske skulle gått till och hade inte den blekaste om att Noel stod hemma och lagade världens goaste middag till oss, som den mästerkock han är. Hel kyckling i ugn med ris och Minnas supergoa pestosås till.Jag blev så himla, himla glad. Det är första gången någon har överraskat mig och det var så roligt. Få gånger har jag blivit så glad. Världens bästa familj!

Nutellamuffins till dessert.

Och sen fick jag det finaste födelsedagskortet jag någonsin fått. Tove och pysslat ihop ett eget med bilder på oss och saker vi har gjort. Kolla vad fina bilder! Jag har hängt upp kortet på väggen och kommer hänga det på väggen i Sverige också.

Alla tre hade skrivit en liten text var som jag trodde jag skulle gråta när jag läste, men jag höll mig.
 
Du är så himla rolig, helyllego och underbar att umgås med <3
/Noel
 
Du är en fantastisk vän, en enastående människa och så grymt rolig! Jag är så glad som fått lära känna dig! <3
/Tove
 
Du är så fin och härlig. Tack för att du och du och förgyller livet här i grottan <3
/Minna
 
Åh, jag älskar verkligen er tre, ni är så viktiga för mig. <3 Tack för att ni är världens bästa familj och har gjort min vistelse här i Melbourne till en fantastisk och viktig del av mitt liv. Jag kommer älska er för alltid och ni kommer alltid att stå mitt hjärta väldigt nära. Tack för en fantastisk födelsedag och en överraskning jag aldrig kommer glömma och som gjorde mig så himla glad!
Kategori: Australien Taggar: birthday, födelsedag;

27 mars - Min 23:e födelsedag

Hopp. Då fyller man 23 barre idag. Nu är man närmare 25 än vad man är nära 20. Ja, ni 40+are kan skratta åt min åldersnoja hur mycket ni vill och tycka att jag är löjlig, det gör den inte lindrigare. Jag hade åldersnoja redan när jag fyllde 18. Naturligtvis inte nödvändigt, men det var ändå där. Häromkvällen satt jag skrev en lista på saker jag vill göra i mitt liv. Det gjorde mig skitstressad. "Hur fan skall jag hinna allt det här innan jag måste växa upp och skaffa mig ett liv? En måste ju fan utbilda sig också, och stabilisera sig någonstans och typ komma på vem man är. Och emellan allt detta skall man göra det där "leva i nuet" som alla pratar om". Så där kunde tankarna gå i 200 km/h. Då fick jag sätta mig och skriva en lista på saker jag HAR GJORT i mitt liv, för att se om det kunde lugna ner mig. Jag fick ändå ihop en A5-lista på saker jag är glad att jag har fått uppleva.

 1. Jag har gått ut grundskolan och gymnasiet
  Jag klarade det. Ingen big deal tycker många, men det är ändå en hyfsad deal tycker jag. Speciellt så mycket som jag kämpade de sista veckorna innan studenten. Den känslan när jag fick åka iväg på det flaket ifrån den byggnaden och bara känna ADIOS BITCHES, I DID IT.

 2. Jag har tagit körkort, både svenskt och amerikanskt
  En frihetskänsla som är sagolik.

 3. Utbildat mig inom Försvarsmakten
  Jag tänker fortfarande på mina två + två veckor inom Flygvapnet nästan dagligen. Jag fick skjuta pistol och AK4 (där jag dessutom vann skjuttävlingen med 99 poäng av 100 möjliga ;)), fick lära mig om CBRN, har gjort huvud-axlar-knä-och-tå i en gasfylld gaskammare med gasmask på, har levt utan mat i skogen i fyra dagar per kurs med ett ensamdygn inkluderat, har lärt mig hur man uppför sig i en militäruniform, har flugit och styrt ett SAAB S50-plan och en massa annat. Någon gång i livet kommer jag att göra något inom det militära igen. Jag saknar det varje dag.

 4. Jobbat som au pair i USA ett år
  Ett år i USA känns ändå riktigt gött. Ett år med amerikanare. Säga vad man vill om USA, men jag var frälst och jag älskar amerikanare. Vettiga då naturligtvis, vi behöver inte dra upp politik och vapenlagar i det här kapitlet. Jag fick fira amerikansk jul utan prinskorv, jag fick fira 4th of July, jag firade Thanksgiving, jag har åkt skidor i de finaste backar jag sett i WA, jag fick amerikanska vänner och framförallt en amerikansk familj som jag fortfarande ser som familj. Jag kommer alltid ha en sängplats och en plats vid matbordet i USA hos de fantastiska människor jag träffade och hos den underbara familj jag bodde hos. Jag kommer alltid ha småsyskon därifrån som jag alltid kommer att älska. Jag fick förbättrat min engelska till det dubbla och har tagit till mig amerikanska normer och insett att det inte alls är en dum idé att prata med en främling - det kan vara jättetrevligt.

 5. Roadtrippat hela den amerikanska västkusten
  En fantastisk roadtrip jag gjorde med pappa och Linn under två veckor där vi såg stora städer som Seattle, Los Angeles, San Francisco och San Diego men också små samhällen som låg emellan hundra mil av skog på båda sidor typ. Vi vandrade i regnskog och åkte längst med havet. Åt på fina hamnrestauranger, på små 50-tals-hak och äpplen i bilen. Bodde på fina hotell och sightseeade stora städer och bodde på motel på ställen vi inte ens visste varken existerade eller vad de hette. En väldigt givande resa.

 6. Varit uppe i Willis Tower
  När KB och jag åkte en weekend till Chicago och åkte upp i den byggnad som var högst i världen mellan 1973 och 1998

 7. Varit uppe i Space Needle i Seattle
  Typ tre-fyra gånger. Firade min 21:a födelsedag där. Inte på dagen, men ändå födelsedagsmiddagen. Värt.

 8. Sett Vita Huset
  Väldigt mysig vistelse i den amerikanska huvudstaden. Några av gatorna var avstängda när vi var där för att presidenten var på väg hem.

 9. Sett musikalen Lion King på Broadway i New York City
  Snacka om en barndomsdröm som gick i uppfyllelse. Eller det kanske mer var en vuxendröm.

 10. Varit på Outdoor Cinema
  I Seattle såg jag och mina aupairvänner Grease på en utomhusbiograf och det var så mysigt. Här i Melbourne var jag nyligen på utomhusbio i den botaniska trädgården och såg How To Be Single med världens bästa crew.

 11. Hoppat fallskärm
  Snacka om en bucketlistgrej som jag skulle göra om och om igen om jag fick chansen.
 12. Gått på kinesiska muren
  Hela resan till Kina är jag så glad att jag fick uppleva. Shanghai och Bejing, klättra på muren på min 22:a födelsedag, sommarpalatset, den förbjudna staden, all god mat från en massa olika asiatiska länder, kulturen, marknaderna och två riktigt fina veckor med tre tjejer som står mitt hjärta väldigt nära.

 13. Backpackat
  Jag drömmer om att få göra längre backpackerresor men min första resa längst med den australiensiska östkusten på två månader var helt fantastisk. Så mycket människor jag mötte, från alla världens hörn verkligen, och så mycket jag fick bevisat för mig själv att jag klarar vad som helst.

 14. Dykt vid Stora Barriärrevet
  Både dykt och snorklat. Fantastiskt.

 15. Sett en musikal i Sydney Opera House
  Här kan vi snacka CHECK på bucketlist alltså. Jag njöt av varje sekund vid operahuset.

 16. Tillverkat ett australiensiskt mynt
  Tove och jag tillverkade varsin 1 dollar coin i Canberra, i fabriken där alla mynt i Australien tillverkas. Stort att ha kunnat bidra till inflationen!

 17. Varit vid The Blue Mountains
  En bit utanför Sydney. En fantastisk miljö.

 18. Surfat i Australien
  Det gick inte bra, men det var jävligt kul.

 19. Varit uppe i Eureka Tower
  Den högsta byggnaden i Melbourne. Stått där uppe på 88:e våningen och kikat ner på den skyskrapa jag själv bor i.

 20. Bott i Australien
  Det fantastiska äventyr som pågår just nu. För första gången har jag ändå flyttat hemifrån. USA kändes inte så mycket som att flytta hemifrån eftersom att jag flyttade till en annan familj, men nu jobbar jag ju faktiskt och betalar hyran, mobilräkningen och min mat helt själv. Jag klarar mig fint. Jag bokade en enkelbiljett till andra sidan jorden och hoppades på det bästa. Och det kunde inte blivit bättre än vad det har blivit med en fantastisk resa på två månader och sedan få bo i världens finaste lägenhet i the world's most livable city med folk jag inte hade bytt ut mot vad som helst i världen.
Och jag har så många drömmar och så många ställen jag i världen jag vill se. Även om jag inte vill bli äldre nu så ser jag ändå fram emot att få uppleva allt jag drömmer om.
 
Hur jag firade min födelsedag här i Melbourne kommer det ett inlägg om i dagarna.