15 september - Magnetic Island

Nu kan jag fortsätta med bloggandet och försöka komma ikapp mig själv här. Så, ja, vart var jag? Jo, jag lämnade Townsville och tog färjan över till Magnetic Island. Som sagt, så fort jag kommit fram till mitt hostel så ser jag mina rumskamrater från Townsville. Jag började tjöta lite med dem och det visade sig att de skulle sticka iväg och hyra mopeder just då, så jag kastade in min väska i bagageförvaringen och hängde på och hyrde moped.

Två mörkblå och två rosa mopeder utforskade Magnetic Island den dagen! Min moped hette Thor, passande nog för en skandinavier. Superkul och jag som varit lite nervös över att köra på fel sida vägen lyckades galant. Jag har ALLTID velat svänga åt vänster i en rondell, och nu har jag fått göra det.

Vi körde faktiskt först raka vägen till The Koala Village för att sticka in och hänga med the locals.
Sköldpadda


The kiss of my life. Åh, jag älskade den här fågeln, Shadow.
Kotte med två huvuden.


Baby crocodile <3


Och sen så hände det. Nä, jag blir fortfarande ledsen när jag ser djur i fångenskap och jag är dubbelmoralen själv som går in och klappar och håller i dem. Jag har inga ursäkter.


Det var första gången jag mötte en orm. Jag visste att vi skulle få göra det och jag tog för givet att jag skulle vara nervös, få panik och inte vilja - för så reagerar man väl med ormar? Men jag ÄLSKADE det. Jag älskade ormen, jag ville aldrig släppa den. Var inte det minsta rädd eller nervös och ville bara pussa den på nosen. Jag vill ha min egen orm.
Sen fick vi mata de vilda fåglarna. Herrejävlar vilket liv det blev och min arm var uppriven i flera dagar efteråt.
Så vackra.

Efter att vi gått i djurparken i två timmar tog vi våra mopeder till en nationalpark där man kunde få se vilda koalor. Vi fick se tre stycken, varav en var mamma med sin bebis på ryggen. Mitt liv är så komplett nu. Vilda koalor.
JUST LOOK AT THAT. Oh my god.

 
 

24 september

Idag var det en månad sedan jag lämnade Svearike. Skulle någon säga till mig att de skulle ut på en månads lång resa hade jag tyckt att det lät mycket. Men så gick det så fort. 

Hade jag haft chans att vinna en miljon kronor ifall jag svarade rätt på frågan "har detta varit den bästa månaden i ditt liv?", då hade jag vågat chansa på svar ja. Jag har haft den mest fantastiska tid någonsin och har inte känt mig ledsen eller nedstämd en enda gång. Jag har träffat så mycket människor som inte visste vem jag var från början, som inte redan hade stämplat mig som den jag alltid varit utan som villkorslöst lärde känna mig som den jag är och vill vara här. Från alla världens håll har jag träffat folk. Jag kan vara vem jag vill och vara med vem jag vill. Jag vill aldrig att detta skall ta slut. Det är det bästa beslut jag tagit i mitt liv och jag är så glad att jag reser på egen hand, utan resesällskap. Finns inga hinder, inga andra önskemål. Finns bara vad jag vill göra. En månad och jag vill att det skall vara en av hundra.

Kategori:

21 september - Airlie Beach

Igår lämnade jag Magnetic Island och Townsville och åkte ner till Airlie Beach. Här utanför ligger Whitsundayöarna dit jag seglar på onsdag, efter två dagar här i Airlie Beach. Jag vaknade tidigt igår, checkade ut, åkte färjan över till Townsville igen två timmar innan min buss skulle gå för att jag skulle hitta en souvenir från Townsville att ta med mig hem men det är INTE det lättaste. När jag spenderade en hel dag i Townsville så hittade jag ingenting sånt alls, någonstans. Därför åkte jag tillbaka tidigare för jag skulle ju inte klara av att ha någonting från varje stad, förutom en. Nej. Så jag släpade på min stora ryggsäck, min lilla ryggsäck och min cool bag med mat genom staden och ville inget hellre än bara sitta ner efter två minuter av rinnande svett. Till slut hittade jag ett museum och så klart då souvenirer. Finally. 

Tog bussen till Airlie Beach, som sagt. Var jättesvettig och bar resvänliga kläder när jag checkade in i mitt 8-bäddsrum och sedan tog det ca 1,5 minut innan jag stod med ett glas goon i handen och var på väg in i dimman. Fanns ingen tid för dusch eller liknande så det var bara att köra på och inom en timma var man nog redan onykter. Världens bästa rum med världens bästa roomiesar! Detta är det bästa med backpacking! 

Sedan drog vi ut på krogen. Vi hann med några stycken och jättemånga goa drinkar. Dansade hela natten. Ute på krogen träffade jag hälften av alla jag bodde med i Cairns och hälften av alla jag bodde med på Magnetic Island. Ja, det är varken första eller sista gången man springer in i fd rumskamrater. 

Min roomie: Jag skrattar när jag ser dig.
Jag: Vafan då för?
- Du har en så rolig "jag bryr mig inte"-attityd.

Vissa var redan hemma när jag kom hem och vissa var det inte. Vi gick och la oss och somnade och vid halv fem vaknar vi alla av att en i rummet skriker allt vad hon har varpå en annan skriker lika högt och hoppar ur sin säng och ett fullkomligt kaos bryter ut, hahah. Hon påstod att någonting kittlade henne på foten och var helt säker på att hon hade en stor spindel i sängen. Grabbarna började hjälpas åt med att skaka alla täcken och kläder och filtar och kuddar och allt vad som fanns i sängen. Vi hittade ingenting men vi skrattade oavbrutet i en halvtimma efter det. Vilken chock. "I fucking shit my pants when you screamed like that!!!". Som vi skrattade.

Det var mina första timmar i Airlie Beach. Idag skall jag ut och kika på stället i dagsljus och med nyktra ögon. Och huvudvärk. 

Kategori: