23 maj

Mitt års bästa vecka har just passerat. Jag hämtade upp moster Helene och kusin Filippa på Seattle flygplats förra fredagen och har sedan dess levt i någon slags veckolång drömbubbla. Igår släppte jag av dem på flygplatsen igen och åkte sedan tillbaka hem till den vanliga vardagen, medan de åkte tillbaka till Sverige. Som jag önskar att alla veckor kunde sett ut som den här. Men det hade varit alldeles för lyxigt för att kunna hända.
 
Så, som sagt hämtade jag upp Helene och Filippa på fygplatsen förra fredagen. Jag hade ett rent helvete med att hitta parkeringen och fattade inte vart man skulle köra in eller någonting så jag kom senare in på flygplatsen än vad jag tänkt. Jag hade tänkt att jag skulle möta dem direkt när de kom ut från sin gate typ, så som jag gjorde med pappa och Linn, men det blev ju inte av. Istället gick jag till den baggage claim som jag trodde var deras men efter cirka en timma var de fortfarande inte där. Jag hade bara min amerikanska mobil med mig till flygplatsen och hade glömt att lägga in deras mobilnummer i den, trots att det var den enda jag påminde mig själv om hela dagen. Som tur var så fick jag tag på pappa i Sverige och han kunde skicka Helenes mobilnummer till mig. Phew. Jag hade fått mer användning utav det ifall Helenes telefon varit på dock. Jag sprang runt som en yr höna och försökte lista ut vart de kunde hålla hus, men utan resultat. TILL SLUT slog Helene på sin telefon och jag fick tag på henne. De var inte i närheten av alla ställen jag hade letat på och de försökte lista ut vart deras väskor var. Det visade sig att väskorna var kvar i Paris. Så klart. Antingen så är pappa och Linn kvar i New York eller så är Helenes och Filippas väskor kvar i Paris. Något skall det ju vara. :) De var på väg till Deltas office för att anmäla försvunna väskor och där mötte jag dem. Efter nio månader. <3 Så härligt att få se dem. Det var full rulle med anmälan så det var först ute på parkeringen som vi sa hej på riktigt, haha. Några väskor fick vi inte med oss ut till bilen när vi styrde kosan mot det hotell de skulle bo på. Kalasfint hotell precis bredvid the Space Needle.
 

Jag hann bara släppa av dem vid hotellet innan jag fick åka hem och hämta upp alla kids och det där, eftersom att jag jobbade som vanligt.

 
Jag hade redan på torsdagskvällen packat min väska så när båda värdpäronen kommit hem fick jag lov att sticka iväg tidigare och tog mitt pick och pack för att checka in på hotell över helgen. Är man ledig så är man. Jag kom ner till hotellet tidigare än vad jag hade sagt eftersom att jag slutat tidigare och frågade i receptionen i vilket rum Helene och Filippa bodde. Receptionen kopplade mig till rummet på deras telefon och när Helene svarade "Hello?" drog jag till med "Ja, hej, detta är receptionen som talar" och tog för givet att hon skulle fatta att det var jag, men istället går hon på det och säger "Ja, hej!", helt seriös, haha. Jag som hade tänkt att hon skulle fatta att det var jag blev lite ställd och började skratta och fråga varför hon trodde att receptionen skulle tala på svenska, haha. Hon gick på det fullt ut verkligen. Jag fick rumsnumret och kom upp på rummet. SÅ GÖTT med en helgs SEMESTER. Med mig hade jag också packat extra kläder till de båda eftersom att de inte hade sina egna väskor. Det blev goa degbrallor och Nikeskor när vi på kvällen drog ut för att äta italienskt.
 Vi gick och gick en bra bit downtown innan vi drog oss tillbaka till hotellet och i hotellbaren där stackars Filippa inte fick komma in tog Helene och jag oss en liten kvällsdrink. Sedan tog vi oss alla en god nattsömn i queen sized hotellsängar.

21 maj

På tvillingarnas förskola jobbar de på ganska bra med ord, bokstäver och samhällskunskap. Alla barn i alla åldrar. De har alltid teman som de lär sig om och sitter ner och har lite lättare lektioner. När jag hämtar upp dem har de alltid massor att berätta om världens olika världsdelar, djur och yttre rymden. De jobbar mycket med ord och delar upp orden i grupper efter vad de börjar med för bokstäver. De brukar ta med sig saker till skolan som börjar på den bokstaven/bokstäverna som de skall jobba med nästkommande dag. Igår fick jag reda på att de skulle jobba med ord som börjar på GR idag. Jag spenderade hela eftermiddagen med att fundera på ord som började på GR och hur vi kunde visa det idag i skolan.
 
Så här slutade det imorse när jag försökte gå all in. Klädda i GReen och GRey och i varsin påse fick de med sig lite GRanola cereals. Vi plockade lite GRass igår, men det blåste bort i vinden. Jag tyckte att de kunde ta med sig en leksaksGRoda till skolan och säga "the swedish word for frog starts with GR", men de tyckte inte alls att vetskapen om vad frog heter på svenska var någonting att skryta med, hahah.
 
Jag började tvätta sängkläder redan klockan sju på morgonen och hann tvätta allt och torktumla allting för alla tre sängar lagom till att jag kunde renbädda med allting igen när jag kom hem klockan nio efter att ha lämnat Addie. En är ju fasligt effektiv ibland. Då hade jag tid att göra mig själv frukost och testade någonting nytt idag. Äggomelett med havregryn i. Det gick ner men kommer inte att ske igen, haha. Broccoli skall det bara i omeletten.
 
En stund senare kom jag ner på mitt rum och drog en skype med Emma. Hon hade lyckats få ytterligare några dagar semester i sommar så att vår östkustresa vi drar på innan vi åker hem till Sverige kan bli ännu längre. Vi var faktiskt så galna att vi bokade alla våra flygbiljetter idag. Nu har jag ett datum och ett klockslag då jag kommer att sätta min fot på svensk mark igen. Det känns så konstigt. Den upplevelsen som man jobbade så hårt för, förberedde så mycket inför, oroade sig så mycket inför, längtade så mycket efter har nu ett fast slutdatum. Det känns som att tiden man förberedde sig innan man kom iväg var längre än själva året, även om det i praktiken inte är så. Ju mer jag planerar min hemresa, ju tyngre blir mitt hjärta. Men mitt hjärta säger ändå att det är rätt och det känns bra. Förvälet är ju dessvärre en del av programmet och vi alla måste gå igenom det. Och innan den tråkiga svenska marken befinner sig under mina fötter så skall de fötterna dansa sig utmattade på den amerikanska östkusten. Nu har vi bara bokning av hotell kvar och sedan är det bara att försöka förtränga hur mycket allt kostade och se gla' ut, haha. ;D
 
Jag fick kila och dra ner till gymmet och dra ett gött pass. Fan, där har vi också ett farväl som kommer ta knäcken på mig. Men det är inte ännu och idag fick jag gjort några riktigt tunga axelövningar och en go workout. Mina lårmuskler är fortfarande galet ömma och ungarna tycker det är kul att sätta sig i mitt knä och ropa "Are your muscles sore?!".
 
Nu skall jag ta och käka lunch, ta mig en dusch och sedan blir det gymnasik för ungarna.
 
New York City, vi ses snart igen.

20 maj

Redan tisdag. Haha. Var ju tre timmar sedan det var söndag? Aja.

Ungarna har kommit iväg sm vanligt på mornarna och varit somrigt klädda, redo att ta sig ann sommarvärmen. I morse låg Addie och jag och solade på marken. När jag kom hem på morgonen satte jag igång och bakade cupcakes. Jag insåg att vi började få slut på cupcakes i frysen att ta med till tvillinagrna när vi går på kalas/tillställningar, så jag drog igång storbak. Egentligen inte alls stort och från det att jag kom hem från att ha lämnat Addie till det att cupcakesen var i ugnen var det typ 15 minuter. Man jobbar snabbt när man vet att man är ledig så fort man är klar. ;) Gött att få den stressen ur vägen också när jag kan andas ut och veta att vi kan gå på sex stycken kalas till utan problem. ;)
 
Jag har kört två helt grymma pass på gymmet igår och idag och håvade in ett nytt personligt rekord i back squat samt flest antal pull ups under en och samma workout idag. Och i lårmusklerna har jag haft en go kan-inte-gå-ordentligt-haltar-lite-grann-hela-tiden-träningsvärk som inte lär vara bättre imorgon. En del av mig är nöjd över att se att mina muskler jobbat medan en liten del tycker att det är jätteirriterande att det gör lite ont hela tiden, vad man än gör. Sånt är irriternade, haha. Som en nackspärr typ. Men mest är jag bara stolt över mina fullt fungernade muskler. Mina knän är helt blåslagna och ömma efter alla hundratals burpees man tagit sig igenom de senaste dagarna.

Addie hade ingen hemläxa idag då hon hade prov i skolan (hon har haft fler prov under ett år än vad jag hade udner hela min skolgång, haha) och fick istället i uppgift att sätta ihop en egen läxsida. Hon satt hela kvällen med det och var jätteengagerad och tog bara en paus när det var dags för middag. Hon kommer bli någonting stort när hon blir vuxen.

 
Igår tog jag hand om en hundkennel. Mina valpar (och mitt rådjur som kunde förvandla sig till människa men skällde som en hund) drack mjölk från tallrikar på golvet och belönades med russin när de satt ner eller rullade runt.

Kan inte fatta att maj månad snart är slut. DET GÅR ALLDELES FÖR FORT.