29 januari

Idag fick jag tillbaka en av mina Childcare References. Den andra får jag i övermorgon, och på söndag är det intervju. Kollegan som fyllde i min referens idag tyckte att det var lite svårt att formulera det hon ville ha sagt på engelska, så jag sa till henne att hon kunde fylla i allt hon kunde och de punkter hon tyckte var svåra kunde hon skriva på ett löst papper bredvid på svenska så översätter jag det senare och skriver i. :) Jag vill såklart att det inte skall kännas jobbigt att hjälpa mig med detta, och huvudsaken är ju att hon skriver under på det och kan styrka det. Ett litet tips för blivande au pairer ifall era referenser tycker att det verkar knepigt! Jag är så tacksam för att de ställer upp!

28 januari

Innan bloggade jag på blogspot.com, och där designar man sin blogg utan koder. Därför är jag ingen hejare på detta med koder och webbdesign, men nu när jag är här på blogg.se (jag skaffade en blogg här istället för att blogspot inte är reklambaserad och tar därför betalt för att ladda upp bilder efter ett tag, och jag vill inte hamna i den situationen mitt under mitt Au Pair-år, för jag vill ha galet mycket bilder) så har jag nu suttit i två dagar á typ fem timmar vardera och klurat med koderna. Jag hade innan funderat på att be någon om hjälp med det, men jag tycker sånt här är så himla roligt så har jag väl börjat så slutar det med att jag sitter i timmar och lär mig det. Egentligen är det bara onödigt att sitta med det nu, eftersom bloggen inte kommer bli officiell förrän till sommaren typ, haha, men jag var ledig idag så det blev så. Men när ni läser detta så har jag garanterat en helt annan design än den jag fixade idag. ;) Längtar tills jag kan göra en riktig USA-header med bilder därifrån.

25 januari - Hälsokontroll

Igår var jag hos läkaren för att göra min hälsoundersökning. Jag valde att inte gå till min egen 1600-kronors-vårdcentral utan istället åka till en läkare som samarbetar med STS och bara tog 600:-. VÄRT. Det var så himla enkelt. Jag hade med mig två papper som jag skrivit ut från mitt Au Pair Room, som läkaren skulle fylla i. Det är bara ja- och nej-frågor om olika åkommor, och jag kunde svara nej på allting. Det var lite olika fysiska grejer, sjukdomar och besvär och några psykiska. Det enda jag svarade ja på var vattkoppor, men det har la varenda människa haft som barn. Resten var nej, och sen skrev han under papprerna. Sedan lyssnade han på mitt hjärta, vilket gick som en klocka. Han lyssnade på mina lungor och det var no promlemas med dem. Han testade mitt blodtryck, och det verkade visa det mest perfekta svaret man kunde få. Jag var ganska lättad faktiskt, haha, för jag var inte helt hundra på ifall jag skulle få great resultat. Jag var där inne i typ 10-15 minuter. Det var såååå iiiinte värt två tusen spänn som vissa ställen tar för en sån här kontroll.
 
Idag på rasten gick jag in på den förskolan jag brukar jobba på och lämnade in mina referenspapper och det var inga problem, de ställde så gärna upp. Jag som varit helt hypernervör inför att fråga om det, haha. :( Jag får tillbaka dem i nästa vecka och nästa söndag skall jag träffa Jenny för intervjun. När den är över är det bara att skicka in ansökan och börja matchningsprocessen med familjerna. Det kan nog bli en ganska tuff process, och jag lär vara så galet nervös när jag skall snacka med dem.
 
Att ha med sig till intervjun:
Medical Form - Check
Polisregister - Check
2 st Childcare References - Halvcheck, får tillbaka i nästa vecka
1 Personal Reference - Check
Au Pair Agreement - Check
Kopia på körkort - Check
Kopia på pass - Check
Kopia gymnasiebetyg - Check
 
När jag såg listan första gången på allt jag skall ha med mig till intervjun kände jag lite att det var mycket att stå i på en gång, men det har faktiskt inte varit det minsta jobbigt att få ihop. Det ser mycket ut, men det är ingen fara. Det har gått smärtfritt.